Ajankohtaiset tiedotteet

  • Tulee meille kesätyöhön
    Lue lisää
  • Kahvilan henkilökunta on tehnyt oman biisin
    Lue lisää

Rekrytointi

rekrytointi 2

Arjen sankarit

Malmin kipukuntoutus         

Östanlidin sairaalassa aloitti aikoinaan toimintansa Vaasan sairaanhoitopiirin kipukuntoutuksen yksikkö. Yksikössä annettavan hoidon ja kuntoutuksen perustana olivat alusta saakka uusimman kivuntutkimuksen mukaisesti tavoitteellisuus ja kokonaiskäsitys yksilöstä.

Yksikkö on jatkanut kehittymistään ja ottanut jatkuvasti käyttöön uusimpia keinoja pitkäaikaisen kivun hoitamiseen ja kipukuntoutukseen. Yksikkö on toiminut esikuvana lukemattomille muille kivunhoitoyksiköille maassamme ja tuottanut useita tunnustetusti erittäin taitavia terapeutteja sekä kymmenkunta fysiatrian erikoislääkäriä. Koko henkilöstö käy säännöllisesti sekä kotimaassa että ulkomailla järjestettävissä täydennyskoulutuksissa oppiakseen ymmärtämään kivun monimutkaisia osatekijöitä yhä paremmin. Viimeksi lokakuussa henkilöstö osallistui Uumajassa järjestettyyn Svenskt smärtforum -tapahtumaan.

Yksikössä tehtävä tiimityö luo sitoutuneisuutta ja viihtyvyyttä työssä, mikä on erittäin tärkeää sen kannalta, että henkilöstö kykenee tukemaan vaikeaa kipua tuntevia yksilöitä ja valmentamaan heitä toimintakyvyn parantamisessa ja osallisuuden lisäämisessä. Viime vuosina kehitys on painottunut enenevästi yhteistyön parantamiseen yksilön arkeen osallistuvien toimijoiden välillä. Sähköiset kokoukset koko Pohjanmaan terveyskeskusten ja työterveyshuollon yksikköjen kanssa ovat nykyään arkipäiväämme. Yksikkö muodostaa yhdessä Vaasan keskussairaalan kipupoliklinikan kanssa Pohjanmaan kipukeskuksen. Keskussairaalassa tarjotaan mm. uusimpien neurostimulaatiomenetelmien mukaista hoitoa.

Kipu ja posttraumaattinen stressi ovat tavallinen yhdistelmä etenkin sotatraumatisoituneilla maahanmuuttajilla, ja heidän osaltaan yksikkö tekee yhteistyötä mm. Helsingin traumaterapiakeskuksen kanssa. Kipukuntoutuksen toimitilat sijaitsevat Pietarsaaren vanhan Malmin sairaalan ensimmäisessä kerroksessa.

Malmin kipukuntoutuksen henkilöstö