Hoitotarvikkeiden jakelu

Uudenkaarlepyyn Hoitotarvikkeiden jakelu on muuttanut takaisin Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskukseen

Hoitotarvikejakelu on tarkoitettu sinulle, jolla on lakisääteinen oikeus maksuttomiin hoitotarvikkeisiin pitkäaikaissairauden vuoksi.

Hoitotarvikejakelu edistää pitkäaikaissairauksien kotihoitoa ja seurantaa sekä parantaa omahoidon edellytyksiäsi, työ- ja toimintakykyäsi ja elämänlaatuasi.

Hoitotarvikkeiden saaminen edellyttää aina tarpeen selvittämistä ja arviointia. Ota yhteys hoitavaan yksikköösi tai puhelinneuvontaan.

Kaikissa kunnissamme on jakelupisteet; Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Luodossa ja Pedersören kunnassa. Kun tehdystä selvityksestä ilmenee, että täytät kaikki kriteerit, voit noutaa tarvikkeesi jakelupisteistä tai ottaa niihin yhteyden puhelimitse.

Esimerkkejä maksuttomista hoitotarvikkeista

  • Mittausliuskat ja insuliinikynien/-pumppujen tarvikkeet diabeetikoille.
  • Inkontinenssivälineet, kuten vaipat keskivaikeasta tai vaikeasta virtsankarkailusta kärsiville sekä katetrit virtsaummen hoitoon.
  • Avannepussit ja muut tarvikkeet avannepotilaille.

Lisäksi eri elämänvaiheissa saattaa ilmetä myös muita erityisiä hoitotarviketarpeita. Ota yhteys hoitavaan yksikköösi selvitystä varten.

Milloin olet oikeutettu maksuttomiin hoitovälineisiin ja -tarvikkeisiin?

  • Olet pitkäaikaissairas, ts. hoito on kestänyt yli 3 kuukautta.
  • Kotikuntasi on Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Luoto tai Pedersören kunta.
  • Sinulla on meidän yksikköjemme tai muun hoitolaitoksen lääkärin tai hoitohenkilöstön laatima selvitys ja hoitosuunnitelma.
  • Kyseinen tarvike on hyväksytty sopimustuotteeksi.

Voit myös saada meiltä kotikuntasi laatiman hoitosuunnitelman mukaisia hoitotarvikkeita maksutta jos tulet yhteistoiminta-alueemme ulkopuolelta.

Voit saada oikeuden maksuttomiin hoitotarvikkeisiin myös, jos tulet toisesta EU-maasta tai sopimusmaasta ja sinulla on kotimaasta saatu hoitosuunnitelma/todistus. Siinä tapauksessa edellytyksenä on pidempi oleskelu yhteistoiminta-alueellamme. Hoitotarvikkeita voidaan myöntää myös äkillisen tarpeen ilmetessä täällä oleskellessasi. Laadimme selvityksen, minkä jälkeen voit saada tarvitsemasi tarvikkeen täällä oloaikaasi ja kotimatkaasi varten. Tarkoitusta varten tarvitaan eurooppalainen sairaanhoitokortti tai kopio henkilöllisyysasiakirjasta.

Milloin et ole oikeutettu maksuttomiin hoitotarvikkeisiin?

  • Tarvitset tarvikkeita tilapäisesti alle 3 kuukauden ajaksi.
  • Tulet yhteistoiminta-alueemme ulkopuolisesta kunnasta, eikä sinulla ole hoitosuunnitelmaa.
  • Alle 3-vuotias lapsesi ei saa ilmaisia vaippoja sairaudesta tai vammasta huolimatta.

Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi kustannat itse, samoin reseptilääkkeet, lääkinnälliset valmisteet ja perusvoiteet.

Kotiinkuljetus

Vaipoista ja eräistä katetreista on mahdollista tehdä kotiinkuljetussopimus. Välineet kuljetetaan silloin suoraan kotiisi. Kotiinkuljetussopimuksen teet joko Malmin tai Uudenkaarlepyyn hoitotarvikejakelun kanssa, joihin sinun tulee ottaa yhteys myös, jos sopimukseen tulee muutoksia.

Sopimuksen teon jälkeen voit itse tilata vaippoja toimittajalta 4 kertaa vuodessa. Säästä toimituksen mukana saamasi tilauslomake. Noudata lomakkeen ohjeita tilatessasi seuraavan erän. Vaihtoehtoisesti hoitotarvikejakelun/kotihoidon hoitohenkilöstö voi auttaa sinua tilaamisessa. Saat tarvikkeillesi maksuttoman kotiinkuljetuksen enintään 4 kertaa vuodessa.

Maksut

Laskutamme mahdollisista lääkärikäynneistä voimassa olevan taksan mukaisen maksun. Hoitotarvikkeiden jakelukäynnit sairanhoitajan luona ovat maksuttomia.

Esitteet

Malmin alueen kartta

Vårdmaterialutdelning Malmska Hoitotarvikkeiden jakelu Malmi

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 02.08.2019