Lääkinnällinen kuntoutus

Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan myöntää, kun kuntoutustarve on pitkäaikainen.

Myönnämme lääkinnällistä kuntoutusta toimintakykysi ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Lääkinnällistä kuntoutusta toteutetaan sosiaali- ja terveysviraston omien terapeuttien toimesta tai ostopalveluna. Ostopalveluna myönnämme fysio-, toiminta-, ja puheterapiaa sekä musiikki- ja ratsastusterapiaa. Lääkinnällistä kuntoutusta myönnetään lääkinnällisestä kuntoutuksesta annetun asetuksen 1015/1991 mukaisesti.

Saadaksesi lääkinnällistä kuntoutusta tarvitset sosiaali- ja terveysviraston lääkärin suosituksen. Terapeuttimme arvioivat kuntoutustarpeen. Lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmä käsittelee suositukset sovittujen kriteerien mukaan. Myöntämisen yhteydessä laaditaan maksusitoumus ostopalvelua varten. Ostopalvelupäätöksen uusiminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva kuntoutussuunnitelma.

Terapiaan myönnetään maksusitoumus ainoastaan lääketieteellisin perustein ja vain terapeuteille, joilla on sopimus sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Päätös perustuu aina yksilölliseen harkintaan.

Maksut

Käynnit ovat maksullisia. Maksut ovat samat kuin kuntoutuksen palveluyksikön muiden terapioiden maksut ja ne laskutetaan jälkeenpäin.

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 26.09.2019